news-details
Društvo

Divanović: Danas u Vladi o deblokadi računa Budve

Izvor: RTCG

Novoizbrani predsjednik Opštine Budva Nikola Divanović saopštio je da bi danas u Vladi trebalo da se razgovara o deblokadi računa Budve.

- Danas očekujemo razgovore u Vladi o deblokadi računa. Mora se naći model kako to sprovesti u praksi - kazao je Divanović gostujuću u Jutarnjem programu RTCG-a, dodajući da je račun Opštine blokiran na 29,5 miliona eura zbog  aktivirane garancije Vlade za projekat prečišćavanja otpadnih voda.

On vjeruje da se Budva, nakon političke krize u tom gradu, vraća u normalu.

- Opština Budva funkcioniše normalno, građanski biro servisira sve usluge prema građanima, a radimo na kreiranju jednog novog stručnijeg i odgovornijeg tima - rekao je Divanović.

Takođe, on je potvrdio pisanje Pobjede da će u subotu biti održana sjednica lokalnog parlamenta na kojoj bi se donijele odluke o smanjenju poreza na nepokretnosti, administrativnih i komunalnih taksi i zakupa zemljišta.

Ivanović trenutno, kako nam je rečeno, pregovara sa menadžmentom hotela „Splendid“ kako bi, za potrebe održavanja sjednice SO, zakupila salu u okviru tog hotela koja zadovoljava uslove, koje je propisalo Nacionalno koordinacino tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti o obaveznom fizičkom distanciranju između odbornika.

- Odluka o umanjenju poreza na nepokretnosti za 20 odsto je u pripremi, a u planu je i smanjenje zakupa za ugostiteljske terase od 50 odsto, ukidanje taksi, naknadna, članskog doprinosa za TO Budva i smanjene cijene usluga javnih komunalnih preduzeća - cijena vode, odvoza smeća, sve ono na šta kao lokalna samouprava možemo da utičemo - kazao je Divanović.

Spremno protiv virusa

Prema njegovim riječima, Opština Budva je spremna da odgovori i izazovu koji je pogodio cijeli svijet.

- Epidemiološka situacija u Budvi je pogoršana, što je zabrinjavajuće sa aspekta javnog zdravlja, ali i sa stanovišta turističke privrede. Zabrinuti smo kako će se sve to odvijatili, ali vrlo spremni da odgovorimo i na taj izazov - poručio je Divanović.